Легендарният бранител на Манчестър Юнайтед Гари Невил не вярва, че отборът може да продаде една от звездите в атаката си Уейн Руни.

През последните няколко седмици английският национал усилено е свързван с напускане на "Олд Трафорд", а медиите на Острова постоянно го спрягат с трансфер в Челси.

Ситуацията с нападателя е изключително интригуваща и с оглед на това, че той така и не игра в контролите на тима, а Дейвид Мойс оправда отсъствието му с контузия.

Невил е на мнение, че Руни е един от най-силните нападатели през последните години изобщо и трябва да остане в клуба.

"От Манчестър Юнайтед трябва да са луди, за да продадат Уейн Руни", коментира Невил, цитиран от "Дейли Меил".

"Заедно с Робин ван Перси той е най-успешният футболист що се касае до головете и асистенциите във Висшата лига през последните пет години".

"Дори и през миналата година, която като цяло бе спорна година за него, той се представи на ниво и имаше 22 гола и асистенции. През миналия сезон обаче Уейн играеше на различни позиции, не само в атаката на отбора. Той действаше и в халфовата линия, и по десния фланг, а освен това и като ляво крило".

"Мисля, че Руни е голям фактор за мачовете на отбора. В сегашния футбол има много малко личности в играта и Руни е един от тях, един от големите личности и борци на терена.

"От гледна точка на неговата личност, той е много трудно заменим футболист. Дори според мен той е най-важният футболист в Премиер лигата през последните осем години. Той е един от най-успешните футболисти изобщо за този период от време".

"Спечели най много титли за този период, а освен това винаги е присъствал на терена и е играл в почти всеки един мач за Юнайтед".

"Определено не растат по дърветата футболисти като него. Той е бележил по 20 гола и повече през всеки един сезон за отбора, а освен това се бори за всяка една топка във всеки един мач".

"Ако помните преди две-три години, Руни премина през тежка обществена ситуация, но въпреки това той продължи да иска, да играе футбол. Просто аз не виждам как в този момент Юнайтед ще продаде Руни. Смятам, че просто клубът няма как да го замени", завърши Невил.

Гари Невил е един oт най-успешните футболисти на английския шампион, като игра за отбора в периодa от 1992 година до 2011 година.