Барселона - Реал Сосиедад, мач от 6-я кръг на испанската Примера Дивисион. Стадион "Ноу Камп", начало 21.00 часа.


Групата на Барселона:

Вратари: Валдес, Пинто
Защитници: Алвеш, Пике, Масчерано, Адриано, Монтоя, Бартра
Полузащитници: Бускетс, Шави, Иниеста, Сонг, Сержи Роберто, Дос Сантос
Нападатели: Меси, Неймар, Педро, Алексис, Тейо

Контузени: Пуйол, Афелай, Куенка, Алба
Извън групата: Ойер, Фабрегас


ПРОГНОЗА: Барселона посреща Реал Сосиедад в дербито от междинния 6-ти кръг в испанската Примера Дивисион. Един срещу друг се изправят два от отборите, които завършиха в челната четворка през миналия сезон и защитават честта на Испания в Шампионската Лига.

През лятото и в двата тима имаше промени. При каталунците Тата Мартино замени Тито Виланова и веднага започна да налага коренно различен стил на игра. Блаугранас вече не използва безцелни подавания в центъра на терена, а атакува доста по-директно. Така в последния мач срещу Райо Валекано Барса за първи път от 5 години не притежаваше топката повече от съперника си. Въпреки това победата бе вън от съмнение и можеше да е дори по-убедителна от това 4:0. За разнообразието в атака помага много и новото попълнение Неймар, който се аклиматизира все по-добре към тима.

Промените в Реал Сосиедад след края на миналия сезон бяха по-сериозни. При баските също имаше смяна на треньора и Хагоба Арасате пое отбора от Филип Монтание. Тимът бе напуснат и от младата звезда Асиер Ияраменди, който бе купен от Реал Мадрид. На негово място дойде бившият играч на мадридчани Естебан Гранеро, но той имаше малшанса да получи тежка контузия и ще е извън игра цели 6 месеца.

Представянето на Реал Сосиедад от началото на сезона е доста противоречиво. В Шампионската Лига тимът играе много добре и напълно надигра Лион в баражите, побеждавайки на два пъти с по 2:0. Срещу Шахтьор баските също доминираха, но този път шансът не бе на тяхна страна и те загубиха с 0:2.

В първенството представянето на Сосиедад е доста по-колебливо. Тимът има само една победа от началото на сезона, като в последните 4 мача няма успех. Все пак от друга страна Сосиедад има и само една загуба, при това с минималното 1:2 от лидера Атлетико Мадрид.

В директните двубои с Барселона баските се представят изключително успешно като домакини, но също толкова неуспешно като гости. Каталунците имат 11 поредни победи като домакин срещу Сосиедад във всички турнир. В първенството Барса вече има 17 поредни победи на своя стадион от миналия сезон насам и е изключително стабилна.

Затова шансовете на гостите в този мач дори и за равенство са много малки.

Резултат: 3:1