Легендата на Ливърпул Кени Далглиш отново е част от клуба, но този път от неговото ръководство.

Шотландецът прие да се завърне на „Анфийлд“ 17 месеца, след като бе освободен от мениджърския пост. Той прие ролята на не-изпълнителен директор и веднага поема поста.

„За мен е чест и привилегия да бъда поканен да се върна в Ливърпул като директор. Винаги съм казвал, че ако има нещо, с което мога да помогна и да бъда полезен на този тим, ще го направя без да се замисля, така че изобщо не се колебах“ заяви Далглиш, който е истинска икона за феновете. 

„Очаквам с нетърпение работата си с борда на директорите и се надявам да допринеса за стратегическите въпроси свързани с отбора. Ливърпул е дал толкова много на мен и семейството ми, откакто дойдохме тук преди 36 години и мой приоритет винаги е било да защитавам неговите интереси“ добави той.

„Много се радваме, че Кени прие поста, който му предложихме и сме сигурни, че той ще има важна роля за развитието ни в стратегически план. Той има невероятна връзка с феновете и олицетворява всичко, което е специално за Ливърпул“ изтъкна собственикът Джон Хенри.

Далглиш е поредната голяма фигура, която се завръща на „Анфийлд“, след като по-рано тази седмица мениджърът Брендън Роджърс върна в тима Роби Фаулър, Стив Макманаман и Роб Джоунс, които ще работят в академията.