Челси - Кардиф, двубой от 8-ия кръг на английската Висша лига, стадион "Стамфорд Бридж", Лондон. 17:00 часа българско време.

Групата на Челси за мача:

Вратари: Чех, Шварцер
Защитници: Иванович, Луис, Кейхил, Тери, Аспиликуета, Бертранд
Полузащитници: Есиен, Рамиреш, Лампард, Мата, Оскар, Мике, Де Брюйн, Азар, Вилян
Нападатели: Торес, Ба, Ето'о

Контузени: Шюрле, Коул, Ван Гинкел
Наказани: Няма

Прогноза на Gol.bg:
Домакините са абсолютни фаворити за победата в този мач и всякакъв завършек на двубоя освен победа на Челси ще бъде голяма изненада.

В последните мачове "Сините" успяха да навлязат в доста добра форма, като отборът е постигнал 4 победи за последните си 5 мача от всички турнири.

При Кардиф ситуацията не е никак подобна, като новакът в елита има само 1 победа за последните си 5 мача от всички турнири.

Освен това отборът има записано 1 равенство и 3 загуби за същия брой срещи.

Единственият отсъстващ в състава на домакините е датският таран Корнелиус, който страда от контузия и отпадна в групата за мача. За гостите аут са контузените Шюрле, Коул и Ван Гинкел.

Домакините ще се опитат да увеличат серията си на поредни мачове в елита без домакинска загуба на 12, ако не се издънят жестоко днес.

Последната домакинска загуба на "Сините" бе през януари месец, когато КПР стигна до сензационен успех насред "Стамфорд Бридж".

Този мач може да бъде специален и за Петър Чех, тъй като той ще изиграе своя мач номер 300 за клуба във Висшата лига, ако застане под рамката на вратата.

Само Джон Тери и Франк Лампард от настоящия състав са постигали нещо подобно.

В този мач Жозе Моуриньо ще може да разчита на Фернандо Торес, който вече е възстановен от контузията в коляното и попадна в групата.

Като цяло лондончани притежават много по-голяма класа от своя противник и едва ли ще допуснат изненада днес.

Нашата прогноза е класически успех с три чисти гола за Челси.

Резултат: Челси - Кардиф 3:0