Рилски Спортист на практика изпадна от А група, след като в днешния предпоследен кръг на първенството изненадващо загуби като домакин от Беласица с 1:2.

Така самоковци изостават на три точки от спасението. Единствения отбор, за чиято сметка могат да се спасят е Марек, срещу когото имат по-добри показатели в преките двубои.

Днес денят започна добре за Рилецо и в 56 минута Ивайло Цветков с далечен удар откри резултата. Десет минути след това обаче Господинов изравни за Бела, а малко преди края Маркиньош от дузпа донесе победата на гостите.

Марек загуби като гост на Славия с минималното 0-1. Тодор Колев вкара 26-тия си гол за сезона за белите. Преди това Кръстовчев и Георгиев треснаха по една греда за Марек.

Друг застрашен от изпадане - Спартак Варна, се спаси след като победи в дербито с Черно Море. През първото полувреме Дениран Ортега откри резултата след центриране от корнер, а през второто полувреме Дарин Тодоров пресече върната към вратаря топка и оформи крайното 2-0. Двата отбора завършиха с по 10 души след като червени картони получиха Кунчев от Спартак и Бачев от Черно море в края на мача.

Вихрен, който също беше в опасната зона си гарантира 100% оставане в елита след изненадваща победа като гост над Ботев в Пловдив с 2-1. Мачът бе доста странен, тъй като защитата на домакините на три пъти изпускаше нападателите на Вихрен Конти и Викторине, но и трите пъти те пропускаха.

Все пак в 30 минута Петър Димитров откри резултата, а 10 минути по-късно отново той асистира на Господинов за 2-0. През второто полувреме Урумов от Ботев намали.