Порто и Ювентус са на път да наддават за услугите на Джузепе Роси. Младокът, който е собственост на Манчестър Юнайтед привлече вниманието след като в 19 мача за Парма отбеляза 9 гола.

Роденият в САЩ италианец е любимец на новия треньор на Юве Клаудио Раниери и нищо чудно специалистът да го постави под номер едно в списъкът с летните трансфери. Бившият наставник на Челси работи с младия талант в половингодишната си борба за спасяването на Парма от изпадане.

От друга страна в сделката сключена между Порто и Манчестър при привличането на бразилеца Андерсон на острова, е договорено португалците да се ползват с преимущество при преотстъпването на играчи от страна на “червените дяволи”.

Разбира се винаги има и третата опция Юнайтед да си върне Роси. Оле Солскяр и Луис Саха изкараха злощастен сезон и контузиите ги напускаха съвсем за малко, колкото да си проличи, че са поизгубили форма.

Слуховете около привличането на Никола Анелка утихнаха. Алан Смит пък дълго време страда от травма и въпреки, че записа няколко доста добри мача след завръщането си в мача срещу Лил в Шампионската лига, той има доста път докато стигне най-добрата си форма.

Самият Роси не веднъж заяви, че иска да докаже името си именно на “театърът на мечтите” и ако Юнайтед не привлече някой по-класен нападател, нищо чудно сър Алекс да разчита на младока през следващия сезон.