Домакините от Полша все пак разрешиха по-късна тренировка на българския национален ти, предаде volleyball.bg.

Преди това те определиха доста ранни часове на тренировките на националния ни тим - от 8 часа до 10 часа.

Мартин Стоев отказа сутрешната тренировка вчера, като прати избраниците си да се готвят във фитнес залата на хотел "Кубус". На техническа среща екипът на Мартин Стоев обяви, че този сутрешен час е невероятно ранен, особено в дните на срещите.    
    
Двубоите с Полша са от 20.00 часа, а разгрявката е 12 часа преди това. Щабът на България поиска да тренира един час след полския тим - от 11.00 до 12.00 часа, но организаторите отказаха да дадат залата за тренировка, защото имало важни срещи.

Спортният комплекс трябвало да бъде проверяван от полиция и пожарникари, защото можело да се случи нещо по време на двубоите.

Главна заслуга за компромиса имаха двамата тим мениджъри – Станислав Николов и Витолд Роман. Треньорите прегледаха часовите графици и решиха България да тренира от 9 до 10,30 часа, а полският тим веднага след това.

Преди мача се заформи леко недоволство от българските волейболисти, заради водата давана от домакините в зала “Сподек”. Спонсор на Световната лига е “Muszynianka”, която според поляците е изцяло натурална.

Проблемът е в това, че самата вода е леко газирана и не е приятна на вкус за нито един от българските волейболисти. Поради тази причина тимът ни трябваше да си набави сам вода, тъй като домакините отказаха да дадат друга марка.