Рома победи с 1:0 Фиорентина у дома и скъси дистанцията с лидера Интер на 9 точки. Единственият гол вкара бразилеца Сисиньо след почивката. Малко преди края защитникът бе изгонен за два жълти картона. Капитанът на Рома Франческо Тоти изигра мач №386 в Серия А за римляните и влезе в историята.

Победата бе много важна за самочувствието на римляните преди дербито с Интер през седмицата. Рома гостува на "Сан Сиро" в сряда. Фиорентина пък доказа, че не играе успешно в Рим. Последната победа на виолетовите на "Олимпико" е от февруари 1992 г.

Капитанът на Рома Франческо Тоти изравни рекорда на Джакомо Лози за най-много мачове в Серия А с екипа на вълците. Тоти изигра своя мач №386 пред погледа на Лози, който бе на трибуните.

Гостите се хвърлиха в атака от началото. Вратарят Дони изби удар от упор на Гамберини. След това Адриан Муту се засуети и пропусна златна възможност да вкара. Румънецът изтърва още едно стопроцентово положение преди почивката. Той излезе сам срещу Дони, но вратаря на Рома успя да избие топката от крака му. Стражът на римляните вече 519 минути не е пускал гол на "Олимпико" в Серия А.  При това положение Муту получи контузия в коляното и бе сменен от Папа Виаго.

Рома поведе в резултата в 54-ата минута след доста куриозна ситуация. Вучинич опита да стреля към вратата, топката се отклони от двама защитници на Фиорентина и попадна у Сисиньо, който от пет метра я вкара във вратата. При това положение Франческо Тоти остана неподвижен, за да играе Сисиньо с топката, но останаха съмнения за засада на капитана.

В ответната атака Фиорентина се размина с гола. Удар на Кузманович от 20 метра нацели напречната греда. В края на мача и Гамберини пропусна да се разпише от чиста позиция. В 86-ата минута Сисиньо получи жълт картон, а в 90-ата повтори упражнението и бе изгонен.

Рома - Фиорентина 1:0

Рома: Дони, Сисиньо, Ферари, Мексес, Тонето, Де Роси, Акуилани, Тадеи (62 Перота), Вучинич (67 Касети), Жюли (79 Писаро), Тоти

Фиорентина: Фрей, Кролдруп, Уйфалуши, Гамберини, Гоби, Кузманович, Йоргенсен, Монтоливо (68 Кача), Семиоли, Виери, Муту (43 Виаго)

Голмайстор: 1:0 Сисиньо 54

Червен картон: Сисиньо (Рома) 90