Дербито Милан - Интер ще се играе в петък от 19,00 ч. Това реши префектът на Милано вчера. Първоначално мачът бе насрочен за 21,30 ч., но според градоначалниците срещата е изключително рискова и затова трябва да се изтегли по-рано.

"В предвид развитието на последните мачове между двата отбора, този може да доведе до безредия и затова началният час е изтеглен за 19,00 ч.", се казва в решението на префектурата.

През миналата година дербито от Шампионската лига бе прекратено заради буйните изяви на тифозите на Интер. Разгневени, че тимът им отпада те засипаха терена с факли, фойерверки и бомбички. Една ракета удари в рамото вратаря на Милан Дида. В последствие Интер бе наказан за 6 мача.

От това решение би трябвало да е доволен и Ватикана, който вече осъди факта, че мача ще се играе на разпети петък. За католиците Великден е тази неделя. Сега поне срещата няма да се застъпи с литургията, която ще води папа Бенедикт XVI вечерта, нито пък ще застъпи службата в 16,00 ч., когато се оплаква смъртта на Иисус.

Мачът бе изтеглен за петък заради полуфинала от Шампионската лига, който росонерите ще играят с Барселона във вторник. Останалите срещи от кръга са в събота.