Испанският Валенсия отново стана център на внимание, след като президентът Хуан Солер подаде оставка. Както е известно клубът е разтърсван от скандали след идването на треньора Роналд Куман и слабото представяне в Примера дивисион.

Върхът бе напускането на Солер, който обяви, че не може да изпълнява пълноценно функциите си, поради здравословни проблеми. Според мнозина обаче истинската причина са скандалите в клуба с изгонването на футболистите Албелда, Канисарес и Ангуло и делото, което бившият капитан заведе срещу отбора.

“Направихме някои грешки през тези години, но в тези моменти сторихме неща, които мислехме, че са най-правилни за Валенсия. Благодаря на феновете за подкрепата, както и на всички играчи и треньори през тези 4 години, защото те показаха, че са истински професионалистизаяви Солер, който е главен акционер в клуба и обяви, че ще продължи да помага.

Той оглави прилепите през 2004 година, но под негово ръководство тимът не спечели нищо, въпреки вложените средства за играчи. Върхът бе през този сезон, когато след идването на Куман нещата тотално се объркаха и в момента Валенсия е на 9-о място в класирането, на 9 точки от лидера Реал. За негов заместник бе обявен сегашният вицепрезидент Агустин Морера.