Играчите на Барселона ще аплодират кръвния враг Реал Мадрид, ако преди мача между двата тима в столицата, Кралския клуб е спечелил титлата. Това обяви треньорът Франк Рийкард.

По традиция всеки път отборът, който играе с шампионите в първия мач, след като математически те са станали първенци поздравява тима като футболистите правят шпалир и ръкопляскат на съперника.

Това би било истинско унижение за Барса, но холандският наставник каза, че тимът няма да изневери на традицията. В момента Реал води със 7 точки и съществува вероятност да си е осигурил титлата още в 36-ия кръг, когато е сблъсъкът на “Сантяго Бернабеу”.

Ако това се случи със сигурност ще постъпим както трябва и ще поздравим Реал. Все още обаче вярвам, че можем да ги настигнем, така че не мисля, че това ще стане” заяви холандецът.

Сайтът на вестник “Марка” веднага направи анкета и попита феновете на Барса, какво предпочитат: дали тимът да аплодира Реал или столичани да спечелят титлата именно след победа над Барса. 52,2% от гласувалите отговориха, че е по-добре да видят поздравления, отколкото поражение на каталунците в дербито.