Роналд Куман бе уволнен от Валенсия миналата седмица, но ще може да се утеши с 4 милиона евро неустойка. Холандецът тотално се провали на “Местая” и след като вкара отбора в битка за оцеляване, бе освободен около 7 месеца, след като пое състава.

Спечелването на купата на Краля бе малка утеха за отбора, който преди началото на сезона бе считан за кандидат за титлата. Куман имаше контракт за още 2 години и според него при предварителното му освобождаване трябваше да си тръгне с 9 милиона.

Главният акционер и бивш президент на клуба Хуан Солер обаче, го убедил, че няма да получи повече пари, затова е най-добре да си тръгне с тези, които му се предлагат и треньорът се съгласил.

Освен това Солер съобщил на ръководството на тима, че през лятото няма да бъдат отпуснати пари за нови играчи, освен ако не бъдат продадени някои от сегашния тим. Давид Вия вече изяви желание да напусне и със сигурност за него ще бъде платена добра сума. Давид Силва е другият футболист, който може да бъде продаден, за да се осигурят финансови средства.