Италианските национали използваха лагерсбора в Рим, за да договорят премиите, които ще получат, ако спечелят световната титла. Адзурите са един от фаворитите за трофея заедно с Бразилия, Аржентина и Германия.

В случай, че Лука Тони и компания триумфират на финала в Берлин, всеки италиански национал ще получи премия от 250 000 евро. Сумата е доста по-голяма в сравнение с тази, която ще приберат бразилците например. Ако селесао отново грабне световната титла Роналдиньо, Роналдо и останалите ще грабнат по 160 000 евро.

Италианците обаче ще получат пари дори и да не станат шампиони. За целта те трябва да се докопат до челната тройка. По традиция адзурите не получават пари ако не се представят добре на всяко първенство. Ако Италия загуби финала играчите ще вземат по 180 000 евро. Ако Липи изведе отбора до бронзовите медали всеки ще прибере по 100 000 евро.

На лагерсбора, където бяха събрани 29 играчи, италианците тренираха с новата топка на "Адидас" - Тиймгайст, с която ще се играе на световното. Повечето от футболистите одобриха коженото кълбо. Естествено най-важни са мненията на вратарите.

"Досега не съм забелязал да лети с неправилна траектория. Това е най-важното за един вратар. Няма и проблем за очите. Кълбото се вижда както и да лети", заяви Марко Амелия. Колегата му Анджело Перуци призна: "Много са бързи, но не се отклоняват от посоката. Помня всички полемики около модела Ротейро, но тези топки ми се струват по-добри".