Тиери Анри е оптимист за представянето на Барселона през новия сезон. Французинът донякъде разочарова през първата си година на “Ноу Камп” като реализира 19 гола във всички състезания, а каталунците не спечелиха нито един трофей.

Сега обаче той смята, че отборът ще се радва на добри дни и може да спечели няколко трофея през новата кампания, въпреки че тимът ще бъде сериозно променен.

Очаквам да спечелим всичко, въпреки че във футбола човек никога не знае какво може да се случи. Все пак съм убеден, че ще се представим много по-добре в сравнение с миналата кампания и ще се борим във всяка една надпревара, в която участваме” коментира той по време на промоционално турне в Мексико.

Той добави, че в момента се чувства в много добра форма, за разлика от миналия сезон, когато бе преследван от контузии и не успя да разкрие пълния си потенциал.

Годината бе трудна за мен, защото играх в доста мачове, без да съм напълно възстановен. Аз обаче сам съм си виновен за това, тъй като исках да играя. Сега обаче съм готов да помогна с всички сили на състава. Доволен съм от новите играчи и вярвам, че те ще ни бъдат много полезни” каза още Анри.

Френският голмайстор не се притеснява, че новият треньор Хосеп Гуардиола няма голям опит. “Като играч той е участвал в много големи мачове, така че знае какво е необходимо, за да побеждаваш. Нямам търпение да започнем подготовка” заяви играчът.