Роналдиньо е все по-близо до Милан. Някои медии в Испания и Италия очакват по-късно тази вечер или в най-лошия случай утре сделката да приключи. Предполага се, че в сряда бразилецът може да пристигне в Милан за прегледи и да подпише договора си.

Днес президентът на Барселона Жоан Лапорта се срещна на обяд с вицепрезидента на Милан Адриано Галиани. Двамата обсъдиха ситуацията около Роналдиньо в продължение на 2 часа и 10 минути, а след това босът на каталунците обяви, че все още не е постигнато споразумение.

“Продължаваме преговорите” отговори той на въпрос дали футболистът е преминал при росонерите. Според Милан обаче сделката е почти сигурна, като по сновните въпроси е постигнато споразумение.

“Има много добър шанс Роналдиньо да дойде при нас. Остава да се уточнят някои икономически подробности, но нашия отдел вече подготвя необходимите документи. Галиани е спокоен, въпреки че още нищо не е подписано” заяви адвокатът на италианците Леандро Кантамеса.

Смята се, че двата клуба са стигнали до споразумение, според което Милан ще плати 18,5 милиона евро трансферна сума. От Барса искаха 20 милиона, но са се съгласили да отстъпят и да се отърват от футболиста. Така изглежда, че сагата около бразилеца се приближава към края си.