Днес е специален ден в кариерата на Жозе Моуриньо. Специалния започва приключението наречено Серия А. Португалецът е единственият чужденец треньор на отбор от калчото. През миналия сезон единствено Ектор Купер бе иноземец в Серия А.

Моуриньо не е впечатлен от дебюта си. Неговият Интер играе срещу Сампдория на Антонио Касано. "Не съм развълнуван. Това е просто още един мач от моята кариера на треньор. Той е най-важния в моя живот, защото е следващия. Така е било винаги за мен. Отиваме в Генуа с една цел - победата. Няма да е драма ако се върнем в Милано само с точка", заяви Моуриньо.

Португалецът дебютира с Челси във Висшата лига през 2004 г. с победа 1:0 над Манчестър Юнайтед. През 2002 г. пък е дебюта му в Порто с равенство 2:2 срещу Белененсес. Моуриньо веднага обяви, че италианския футбол съвсем не е толкова лош, колкото е описван от останалите.

"Критиките към футбола в Серия А? Лесно е да се отвърне на нападките на англичаните. Достатъчно е само да видите няколко мача от Висшата лига. Италианският футбол не е грозен. Дори е привлекателен. Който е гледал мача с Рома за Суперкупата може да го потвърди", допълни Моуриньо.