Докато повечето играчи вече изразиха притесненията си от новия Манчестър Сити, Райън Гигс далеч не се тревожи от градските си съперници.

Както е известно "гражданите" бяха закупени от арабската "Абу Даби Юнайтед Груп" и се превърнаха моментално в най-богатия клуб в света.

Новите собственици не крият амбициите си да доведата на "Сити ъф Манчестър" най-добрите играчи за и да разбият хегемонията на "Топ 4" във Висшата лига.

И докато футболисти като Карлос Тевес признаха, че очакват доста по-сериозна конкуренция тази година в тяхно лице, Райън Гигс не се тревожи за славата на Манчестър Юнайтед.

"Сити имат най-богатия собственик в света, но все още Юнайтед е най-големия клуб", споделя уелсецът, който по ирония на съдбата е започнал именно в школата на "гражданите".

"Юнайтед имат име и история, които са строени с години. Можем да споменем само "Бебетата на Бъзби" и играчи като сър Боби Чарлтън и Джордж Бест."

"Имаме фенове в Индия, Китай и Южна Америка. Популярността ни е резултат от историята. Парите не винаги могат да ви донесат това."