Капитанът на Испания Раул Гонсалес показа, че все още има място в националния отбор. Нападателят отбеляза първия си гол след 218 дни, а иберийците надвиха Египет с 2:0 в предпоследната си контрола преди Мондиала в Германия. В сряда тимът среща Хърватия в последния си мач. Това бе 21-ия пореден мач без загуба на състава.

Раул откри резултата в 12-ата минута, след като вратарят на Египет изби удар на Антонио Лопес. Това бе неговият 43-и гол в 94 мача с националната фланелка и първи от октомври миналата година, когато вкара на Депортиво в мач от първенството.

Африканците обаче създадоха доста проблеми на домакините с добрата си игра, преди Хосе Антонио Рейес да отбележи прекрасен гол от фаул в 56-ата минута и да оформи резултата.

“Подобряваме играта си, но не съм доволен напълно. Губехме топката твърде лесно и допуснахме твърде много опасности пред нашата врата, при които гостите можеха да отбележат” заяви селекционерът Луис Арагонес. Както се очакваше той започна със схема 4-4-2, като Раул бе изтеглен зад нападателите Фернандо Торес и Давид Вия. За мнозина испанците ще играят по този начин и в първия си мач от първенството на 14 юни срещу Украйна.