Клаудио Раниери загуби първото голямо дерби този сезон от Интер. Утре той ще изведе Юве в следващия голям сблъсък - с Милан. Треньорът на Старата госпожа иска трите точки, не за да изхвърли съперника от битката за скудетото, а за да не изостанат бианконерите от лидера Интер.

В момента Юве и Милан имат по 30 точки и изостават на 6 от първия Интер. Нерадзурите играят у дома с Киево и едва ли ще изпуснат победата.

"Който загуби не е аут от битката за титлата. Но трите точки са много важни. Искам да ги спечелим, за да останем близко зад Интер. Нерадзурите дръпнаха сериозно и не бива да ги изпускаме. Ако сме повече от 6 точки зад Интер при зимната пауза? Няма да съм доволен, макар в този спорт да завършиш първи календарната година не означава нищо", заяви Раниери.

Треньорът не иска битката за титлата да се превръща в дуел между два отбора. "Реалността е, че само ние и Милан преследваме Интер. Ако останем само ние няма да е добре. Бих предпочел повече отбори да се борят за скудетото. Тогава ще бъде много по-интересно", допълни Раниери.

Раниери очаква спектакъл с много голове. Миналият сезон бианконерите спечелиха с 3:2. Два гола вкара Хасан Салихамиджич, а един добави Дел Пиеро. "Вярно, миналият път паднаха 5 гола. Аз очаквам мач, който може да завърши по всеки начин. Естествено ще има много тактика и сигурно победителя ще триумфира само с 1 гол разлика.