Никой не очаква чудеса от Гана. Въпреки това африканците, които са един от шестте дебютанти на световното, се подготвят много сериозно в базата в Мариенберг. Селекционерът Ратомир Душкович забрани на играчите изяви пред медиите. "Ще говорим отново преди мача с Италия", отсече сърбинът.

Звездите на Гана обаче намериха друг начин да дразнят първия си съперник на световното - Италия. Двата тима се срещат на 12 юни в мач от група Е. Защитникът Самуел Куфур, който от една година играе в Италия, започнал да тормози италианците с SMS-и.

"Срещу вас ще направим страхотен мач, защото нямаме какво да губим. А вие ще треперите, защото сте фаворити", написал защитникът до своите съотборници в Рома, които са в състава на Италия. Куфур изпратил още няколко съобщения до Франческо Тоти, Симоне Перота и Даниеле де Роси.

Подобна тактика възприел също и халфът на Гана Стефан Апиа. Той дълго време игра в Италия, като изкара няколко сезона и в Ювентус. В момента обаче е играч на Фенербахче. "В съвременния футбол името не означава нищо. Спомнете си какво направи Камерун с Аржентина и Сенегал с Франция", написал Апиа до бившите си съиграчи от Юве - Дел Пиеро, Каморанези, Дзамброта и Канаваро.