Хавиер Савиола ще партнира на Ернан Креспо в атака за Аржентина. Това стана ясно, след като треньорът Хосе Пекерман назова отбора, който ще започне в първия мач на тима срещу Кот ДИвоар в събота. На пейката ще остане звездата на Барселона Лео Меси, който доскоро лекуваше контузия.

“Мисля, че тази формация се разбира добре на терена и показва най-добри резултати. Освен с Креспо, Савиола играе отлично и с Рикелме и това натежа при избора ми. Що се отнася до Меси, всичко с него е наред и той е готов да се включи, когато трябва”, заяви Пекерман на пресконференция.

Съставът е същият, който победи с 2:0 Ангола в Салерно преди няколко дни. Когато говоря за отбора, имам предвид целия тим. Реших да започна с тези 11 футболисти, защото такава е стратегията ни. Мисля, че това е най-балансираният ни отбор за първия мач”, добави той, като каза още, че тимът му трябва да внимава много с Дидие Дрогба и да се опита да ограничи контакта му с топката.

Ето целият състав: Роберто Абондансиери, Николас Бурдисо, Роберто Аяла, Габриел Хайнце, Хуан Пабло Сорин, Естебан Камбиасо, Хавиер Масхерано, Хуан Роман Рикелме, Макси Родригес, Хавиер Савиола и Ернан Креспо. На пейката остават още играчи като Пабло Аймар и Карлос Тевес.