Оливер Кан е на път да се завърне на вратата на Германия. Стражът на Байерн М е на път да получи шанс от съдбата, след като предпочетеният пред него Йенс Леман, който пази срещу Коста Рика и допусна 2 гола, получи контузия. Вратарят на Арсенал е с травма в глезена и въпреки че треньорът на вратарите Андреас Кьопке заяви, че проблемът не е сериозен, Леман не бе толкова убеден.

“Истината е, че изпитвам болка. Не зная дали ще мога да играя в следващия ни мач. Трябва да мине време, за да видим какво ще е състоянието ми”, каза той пред репортерите. Леман получи лекарска помощ още по време на мача и въпреки че доигра срещата, явно не се чувстваше добре.

Така се отваря шанс пред Кан да докаже, че незаслужено е бил пренебрегнат от селекционера Юрген Клинсман, който през април определи титуляр да бъде стражът на Арсенал. През 2002 година Кан бе определен за играч на световното първенство, когато почти сам изведе Германия до финал. В мача за титлата обаче той допусна груба грешка при първия гол на Роналдо и в крайна сметка Бразилия грабна титлата след 2:0.