Португалия взе мъчна победа с 1:0 срещу бившата си колония Ангола, която за първи път в историята участва на световни финали. Единственият гол в мача вкара Педро Пулета още в 4-ата минута. Според мнозина португалците, които играха на финала на Евро 2004, би трябвало да спечелят много по-лесно.

Селекционерът Луиш Фелипе Сколари обаче е доволен от мача и победата. "Победата е еднаква, независимо дали си я постигнал с малка разлика, или по-категорично. Взехме си трите точки. Срещата бе тежка, както и очаквах. Ранният гол ни вдъхна увереност и можеше да отбележим още три-четири.

През второто полувреме съперникът игра много по-добре и на моменти дори беше по-добър от нас. На Световно първенство няма лесни мачове. Ще се постарем повече в следващия мач", каза Сколари.

Голмайсторът Педро Паулета също каза, че играта на тима трябва да се подобри. "Това бе първият ни мач от Световното първенство, в който винаги е трудно. Най-важното е, че спечелихме трите точки срещу отбор, който игра отлично. Ясно е, че трябва да работим още върху играта си".

Капитанът на португалците Луиш Фиго бе избран за играч на мача. Той е доволен от резултата. "Трябва да играем малко по-добре, но сме доволни от резултата. Нашата цел бе да спечелим трите точки и го направихме с 1:0, както щеше да бъде и ако бяхме победили с 5:0. Ако спечелим и следващия си мач срещу Иран, продължаваме напред", каза Фиго.