Въпреки тежката загуба с 1:3 от Мексико, капитанът на Иран - Али Даеи изрази оптимизъм, че отборът му все още може да се класира за втората фаза на Световното първенство.

За да се класира напред обаче, на Иран ще са нужни победи срещу Ангола и Португалия. След снощния успех португалците се очертават като фаворити в групата.

"Ще ни бъде трудно да се класираме за следващата фаза след тази загуба, но ще направим всичко възможно. Все още смятам, че имаме шанс", заяви 37- годишният футболист.

"През първото полувреме играхме добре. През втората част обаче нашият вратар направи голяма грешка и те ни отбелязаха два гола за пет минути. Мексико е добър отбор, но не е чак толкова силен. Ако те се класират за втората фаза, ще имат известни проблеми".

Наставникът на Иран Бранко Иванкович също обвини вратаря за лекия гол, който Мексико вкара през второто полувреме.

"Шансът днес не бе на наша страна. През първата част играхме много добре, но изпуснахме възможностите да отбележим повече от един гол. През втората част необяснимо намалихме темпото. Освен това получихме втори гол в нашата врата след ужасна грешка на вратаря и защитата. Това бе един невероятен подарък за Мексико от наша страна. Все още нищо не е загубено"