Треньорът на Италия Марчело Липи успокои феновете на Скуадра Адзура, че контузията на плеймейкъра Франческо Тоти няма да му попречи да участва в следващите мачове.

"Контузията на Тоти не е сериозна. Така или иначе не бях планувал той да играе цял мач и затова реших да се застраховам и го замених веднага, след като получи удара в крака", заяви Липи.

"Доволен съм от резултата. Момчетата се справиха добре. Създадохме доста положения. Нашите съперници показаха много добра игра, както и очаквахме. В някои аспекти от играта те дори бяха по-добри от нас. Като цяло обаче заслужавахме победата.  От психологическа гледна точка първият мач винаги е труден. Не мисля за мача със САЩ, а се наслаждавам на успеха".

Наставникът на Гана Ратомир Дуйкович похвали отбора си за играта и изрази оптимизъм за следващите мачове.

"Паднахме, но така е във  футбола. Трябва бързо да забравим този неуспех и да гледаме напред. Имаме още два мача в групата, така че нищо не е загубено. Доволен съм от показаното".

"За съжаление направихме две грешки в отбрана, които ни струваха скъпо. Италианците са много добър отбор. Имахме проблеми в лявата зона и те се възползваха. Историите за уреждане на мачове в калчото въобще не са им се отразили. Те заслужиха победата".