Контузията на централния нападател на чешкия национален отбор Ян Колер е много тежка и най-вероятно ще го остави извън  игра до края на Мондиал 2006 в Германия, разкри треньорът на тима Карел Брюкнер.

Чехия разгроми САЩ с 3:0 в първия си мач от предварителна Група Е, като Колер вкара първия гол още в петата минута. В края на полувремето обаче гигантът се свлече на земята и се хвана за дясното бедро и беше изнесен на носилка.

"За жалост, контузията е много сериозна. Това е единственото лошо нещо в днешния мач", коментира Брюкнер.

Героят на мача Томаш Росицки, който вкара два гола и удари греда, също съжалява за травмата на Колер.

"Може и да сме го загубили до края на първенството, а това прави нещата за нас доста сложни. Но сме наистина доволни от победата и от начина, по който играхме. В началото имахме някои проблеми, но ги преодоляхме", каза Росицки.

"В средата на първото полувреме вече заиграхме по-добре и според мен след това контролирахме доста повече топката. Отборът на САЩ е труден съперник. Не съм сигурен, че резултатът показва колко трудно е срещу американците наистина".


Капитанът на състава на САЩ Клаудио Рейна имаше най-добрия шанс да вкара гол, но шутът му в 28-та минута срещна дясната  странична греда на Петер Чех.

"Не може да си отпуснат. Трябва да си агресивен от първата минута. Нямаме извинение за загубата. Срещу Италия трябва да се борим още от самото начало", каза Рейна.

Треньорът на американците  Брус Арина остана разочарован както от играта, така и от резултата.

"Напълно съм недоволен от началото ни в турнира. Томаш Росицки вкара истински гол-мечта за 2:0. Павел Недвед също игра просто фантастично. За мен той е играч на мача. Моите футболисти ще дадат отговор на критиките в събота срещу Италия. Сега за нас това е напълно задължително", каза Арина.