Контузията на Ян Колер не е толкова сериозна, колкото се очакваше, и той ще може да продължи участието на си Мондиала. Нападателят на Чехия бе сменен принудително в края на първото полувреме в мача срещу САЩ (3:0), след като вкара първия гол. Той получи травма в бедрото и изпитваше силна болка, като се предполагаше, че може да не играе до края на турнира.

Направените прегледи обаче показаха, че няма скъсване на мускул, и след няколко дни той ще бъде на линия. Така Колер най-вероятно няма да играе само срещу Гана в събота, но ще бъде готов за мача срещу Италия следващата седмица.

Почувствах много силна болка и реших, че всичко за мен е приключило. Прегледът обаче не показа скъсване и затова съм много щастлив. Не зная дали ще мога да играя в следващия мач, но след 3 или 4 дни ще мога отново да тренирам нормално”, заяви 33-годишният футболист.

Новината е добра и за селекционера Карел Брюкнер, който засега не може да разчита на другия си топ-нападател Милан Барош и ако контузията на Колер бе сериозна, чехите щяха да останат само с двама здрави нападатели.