Селекционерът на Испания Луис Арагонес продължава да пипа със здрава ръка и не се поколеба да остави легендарния Раул Гонсалес резерва в първия мач на иберийците срещу Украйна днес. Той бе пренебрегнат за това, че не се намира в добра форма, за сметка на младоците Фернандо Торес и Давид Вия, които ще водят атаката.

Футболистът на Реал М обаче не смята да се оплаква. “Не съм сред 11-те, но това е положението. Това е изборът на треньора и няма от какво да недоволствам. Не съм изненадан и приемам неговото решение. Той няма специално отношение към мен и всичко е наред, заяви Раул.

Нищо сериозно не е станало. Просто прецених, че в този мач е по-добре да започна без Раул, но това не означава, че той няма да се появи в игра в даден момент от двубоя. Той е нашият капитан, но мисля, че трудно би издържал 90 минути, още повече, че Украйна е много силен колектив. В крайна сметка най-важното е отборът да побеждава”, коментира пък селекционерът Луис Арагонес. Испанците се притеснени най-вече от Андрий Шевченко, за когото грижата ще има Карлес Пуйол.