Испанският премиер Хосе Луис Родригес Сапатеро похвали националния отбор за играта му срещу Украйна. Иберийците отнесоха съперника си с 4:0 и дадоха надежди на феновете, че могат да се превърнат в един от фаворитите на първенството.

Гледах мача и съм не си спомням друг път отборът да е играл толкова добре в защита и толкова силно в атака. Това представяне ми дава голяма надежда, че тимът може да стигне много далеч на първенството. Силно съм впечатлен от играта на състава и от увереността, с която играят момчетата. На подобни първенства да вярваш в силите си е половината от успеха” заяви Сапатеро пред радио “Кадена Сер”.

С победата над Украйна испанците почти сигурно си осигуриха първото място в групата и на 1/8финалите ще срещнат 2-ия в групата на Франция, Швейцария, Южна Корея и Того. Както е известно иберийците само веднъж в историята си играли на полуфинал и то преди 56 години. На първенството през 1950 година тимът остана 4-и. Иначе, испанците получиха почивка от селекционера Луис Арагонес и едва утре ще подновят тренировки.