Карлос Тенорио вече има два гола за Еквадор на това първенство. Също както и колегата му в атаката Аугустин Делгадо. Според Тенорио южноамериканците имат да правят още много подвизи.

"Още не сме постигнали нищо. Искаме да стигнем колкото се може по-надалеч. Много съм щастлив. Такова чувство не може да се обясни с думи. Просто не знам как и с какво да го сравня", каза Тенорио.

Еквадор е на първо място в група А преди последния мач срещу Германия. Ако не загуби срещу домакините, отбора на Луис Суарес ще завърши начело в групата и ще срещне втория състав от група В (Англия, Швеция, Тринидад и Тобаго и Парагвай).

"Срещу Германия ще ни бъде много тежко. Всички ще сме доста изморени. Вече изиграхме два мача, а това не е малко. Момчетата искат да изиграят страхотен мач и срещу Германия. За нас това ще е историческа среща", заяви треньорът Луис Суарес.

Колегата му от Коста Рика Алехандре Гимараеш оплака пропуснатите положения в двата мача с Германия и Еквадор. "Играта е такава, че когато пропускаш, другият отбор няма милост. Така беше за нас в тези два мача", заяви Гимараеш.

Звездата на Коста Рика Паоло Уанчоп призна, че от трите участия на световни финали, които карибската държава има, това е най-слабото представяне. Уанчоп игра и в трите турнира. През 1990 г. Коста Рика премина груповата фаза и отпадна на осминафинал. През 2002 г. тима отпадна в групата където бяха още Бразилия и Турция.

"От трите участия, това е най-слабото ни представяне. Трябва да останем с вдигнати глави и да продължим да работим. Трябва да бележим повече голове", заяви Уанчоп.