Нападателят на Еквадор Иван Кавиедес продължава да бъде култова фигура сред феновете на тима, особено по начина, по който отпразнува гола си във вратата на Коста Рика. Южноамериканците спечелиха с 3:0 и си осигуриха участие на 1/8 финалите.

В 92-ата минута Кавиедес, който влезе като резерва, прати топката в мрежата и веднага след това нахлузи маска на Спайдърмен. Той изрази радостта си по този шеговит начин, но съотборниците му разкриха, че той е направил това, освен да се забавлява, да почете и паметта на загиналия миналата година в автомобилна катастрофа национал Отилино Тенорио.

Досега се забавляваме много и чувствахме, че Отилино е с нас днес. Той винаги ни караше да се смеем и винаги ще ни липсва”, заяви авторът на втория гол Агустин Делгадо. В същото време треньорът Луис Суарес бе много доволен от успеха и заяви, че тимът му ще играе за първо място в групата.

Направихме историята и изпълнихме целта си. Не искам обаче да спираме дотук. Вярвам, че можем да завършим на 1-о място в групата, но знаем, че срещу Германия няма да ни бъде лесно”, заяви той. Двата тима имат по 6 точки, като Еквадор е в по-добра позиция в момента, с по-добра голова разлика. Равенството ще остави южноамериканците на върха в групата.