Вместо да мислят как да победят Италия и да запазят шансове за класиране на 1/8 финалите, в лагера на САЩ продължават да се страхуват за сигурността си. В резултат целият екип реши да се премести в американската военно-въздушна база “Рамщайн”, където се намират около 50 000 техни сънародници.

Тимът на Брус Арина, който отстъпи с 0:3 срещу Чехия в първия си двубой от Мондиала, отлетя вчера от Хамбург и ще прекара 2 нощи при още по-засилени мерки за сигурност. В следващия си мач тимът среща Италия и ако загуби, ще отпадне от надпреварата.

Отборът на САЩ получи разрешение да се премести, след като специалните служби на страната не останаха доволни от сигурността на тима”, заяви говорителят на ФИФА Андреас Херен. В резултат американците бяха ескортирани и вече са в “Рамщайн”.

Дали се чувстваме сигурни там? Доста по-спокойни сме с всички тези бомбардировачи наоколо”. Това заяви селекционерът на тима Брус Арина. Неговият тим познава добре обстановката там, след като през март прекара известно време в базата, преди контролен мач срещу Полша.