Една от звездите на Швеция Златан Ибрахимович получи травма и не завърши мача срещу Парагвай, спечелен с 1:0. Нападателят на Ювентус призна, че се разтегнал по време на загрявката и затова не е успял да доиграе двубоя.

По време на загрявката леко разтегнах, а след това нещата се влошиха и трябваше да спра. Не зная какво е състоянието ми. Надявам се да не е нещо сериозно, но лекарите ще имат последната дума”, заяви Ибрахимович, който днес ще бъде прегледан.

Иначе шведите останаха много доволни от измъчената победа, която почти сигурно ги класира напред. В последния си мач от групата тимът има нужда само от точка срещу Англия, за да си гарантира участие във втората фаза. Двубоят ще определи и кой ще заеме първото място в групата, като скандинавците имат нужда от 3 точки, за да завършат като лидери.

Тази победа бе много важна за нас и се радвам, че я постигнахме и зарадвахме феновете си, които не спряха да ни подкрепят. Срещу Англия ще бъде трудно, тъй като и двата тима искат да завършат на първо място в групата”, заяви голмайсторът Фреди Люнгберг.

Създадохме много положения и заслужено победихме. Сега вече напрежението ще бъде по-малко, но съм сигурен, че ще бъдем достатъчно концентрирани в последния мач и ще се опитаме да спечелим групата си”, добави селекционерът Ларс Лагербек.