Голът на Фредрик Люнгберг срещу Парагвай в 89-ата минута може да се окаже попадението, което класира Швеция на осминафиналите. Скандинавците биха с 1:0 и вече имат 4 точки. Равенство в последния мач с Англия ще означава сигурно участие във втората фаза. Шведите ще се класират дори и при загуба, ако Тринидад и Тобаго не успее да победи Парагвай.

Люнгберг призна, че неговият тим отново е имал проблеми с реализирането на положенията. "Играхме много по-добре, отколкото в първия мач срещу Тринидад и Тобаго. Нуждаехме се от трите точки. Имахме страхотна подкрепа от трибуните, което ме прави горд. Щеше да бъде жалко да разочароваме нашите фенове.

През по-голямата част от мача имахме стария проблем - създавахме много положения, но не успявахме да ги реализираме. За щастие този път успяхме да вкараме, макар и в последната минута. Не се случва често да бележа с глава. Радвам се, че този път успях", заяви халфът на Арсенал.

Треньорът Ларс Лагербак също бе много щастлив от успеха. Той призна, че този път неговият тим е имал известна доза късмет. "Много съм щастлив от победата. Късметът бе на наша страна в тази среща. Моите уважения към отбора на Парагвай, който изигра един силен мач. Имахме доста
положения и в един момент беше разочароващо, че не успяваме да ги реализираме.

От утре цялото ни внимание ще бъде насочено към мача с Англия, защото още не сме си свършили работата докрай. Ибрахимович получи контузия на крака през първото полувреме и от лекарския щаб ме посъветваха да го сменя. Не искаме да рискуваме и да го изгубим за следващите мачове. Похвала и за Албак, който си свърши отлично работата, макар и да не успя да се разпише", каза Лагербак.