Легендата на Аржентина Диего Марадона бе на седмото небе след победата с 6:0 над Сърбия и Черна гора. Най-добрият футболист на 20-и век изгледа мача от трибуните на стадиона в Гелзенкирхен. Той не спря да пее и танцува, а накрая дори си запали и пура.

Според Марадона тимът на Пекерман е играл също толкова силно, колкото отборът от 1986 г., който спечели световната титла. "Те играят като истински шампиони, като тези от Мексико през 1986. Като отбора, в който бях и аз", заяви Марадона.

Резервата Карлос Тевес, който вкара един от головете и подаде за друг, също бе много доволен. "Играхме много задружно и беше логично да стигнем до този резултат. Показахме много комбинативен футбол. Истинска награда е да играя редом до такива добри футболисти като нашите", призна Тевес.

Макси Родригес бе единственият аржентинец, който вкара два гола в мача. Съотборникът на Мартин Петров иска "гаучосите" да всяват страх във всеки съперник. "Наистина невероятно представяне на нашия отбор. Но аз искам да спечелим също така и следващия мач, за да бъдем първи и да всяваме страх на следващите ни противници", сподели Родригес.