Селекционерът на Гана Ратомир Дуйкович бе изключително щастлив след историческия успех над Чехия с 2:0, с който тимът му запазва много добри шансове за класиране напред. След мача той заяви, че африканците е трябвало да спечелят още по-убедително.

“Играхме много добре и бих казал, че чешкият вратар спаси своя тим от разгром. Той пазеше отлично и съм изненадан, че вкарахме само два гола” заяви сърбинът, чийто отбор наистина пропусна разгромна победа.

“Много съм доволен, защото това бе много важна победа за нас, която запазва надеждите ни да продължим напред. Все пак трябва да успокоя футболистите си, които са силно развълнувани и да се концентрираме върху мача срещу Италия, който ще бъде решителен” добави той.

Колегата му Карел Брюкнер пък призна превъзходството на победителите. Поздравления за отбора на Гана. Той игра много атакуващ футбол и наказа нашите грешки в защита, благодарение на отличните си халфове. Няма да оправдая загубата с отсъствието на важни футболисти, защото бяхме надиграни. В следващия мач имаме нужда от свежи сили” каза той.