Вратарят на Реал Мадрид Икер Касияс направи интересно изказване, като сравни големия съперник Барселона с лидера в световния тенис Рафаел Надал, като от няколко месеца е безпорният №1 на корта.

Преди време Рафа трябваше да победи Федерер, за да се изкачи на върха, но той го направи, както сега се случва с Барса. Вярно е, че те играят отличен футбол, но ние трябва да се опитаме да бъдем постоянни и ще видим докъде можем да стигнем” коментира той.

Футболистът обаче призова да не се изпада в еуфория след добрата серия от 8 поредни победи, с които тимът успя да стопи преднината на каталунците до 10 точки.

В края на седмицата ни чака поредния труден мач. Продължаваме да вярваме, че обратът е възможен, но за да го постигнем е необходимо да играем добре и да печелим срещите си. Хубавото е, че тези мачове ни дават допълнителна увереност и се чувстваме по-спокойни и по-солидни” добави той.

Знаем, че Барса трябва да допусне грешки, но пък до голяма степен силната ни игра срещу Хихон се дължеше на равенството им с Бетис и това, че трябва да победим задължително, което и стана. Най-важното е да запазим концентрация, пък ще видим докъде ще стигнем” каза още Касияс.