След поредното фиаско, националният отбор на Франция отново бе подложен на унищожителна критика от медиите в страната. “Петлите” завършиха 1:1 срещу Южна Корея и усложниха ситуацията си в групата преди последните мачове, тъй като вече имат 2 равни и трябва да бият задължително Того.

"Още по-лошо” е заглавието на “Либерасион”, визирайки представянето на отбора срещу Швейцария. “Франция отново разочарова” пише “Фигаро”. Най-големият спортен вестник в страната “Екип” на първа страница публикува снимка на разочарованите футболисти, а заглавието е категорично: “Отчайващи”.

Повечето от изданията определят като много лошо физическото състояние на играчите, които в последните минути са отпаднали и са отстъпили инициативата на съперника. “Зидан и неговите приятелчета не спряха да се правят на звезди. Франция е остаряващ отбор, който не успява да изиграе две еднакво силни полувремена, който не може да сменя ритъма на играта и който няма никакви идеи в атака, с които да изненада съперника”, заключава тъжно “Льо Том”.