Футболистите на Иран взеха първата си точка на Световното първенство, след като в последния си мач извъртяха 1:1 срещу Ангола и спряха съперника си към 1/8финалите. И двата тима обаче напускат надпреварата. Африканците можеха да продължат, ако бяха спечелили с 2 гола разлика, тъй като в другия мач от групата Мексико загуби от Партугалия. Това обаче не стана.

През първото полувреме азиатците бяха по-добрият тим, но Али Даеи не успя да вкара след удар с глава отблизо, а Вахид Хашемян и Мехди Махдавикия пропуснаха други добри положения.

След почивката тимът от Африка заигра по-активно, тъй като знаеше, че в другия мач Мексико губи. И в 60-ата минута стигна до заветния гол. Фигуередо центрира и влезлият като резерва Флавио прати топката в мрежата за 1:0. Това бе първият гол за Ангола на първенството.

Сега африканците щяха да продължат, ако успеят да вкарат втори гол, или пък португалците успееха да отбележат още едно попадение във вратата на Мексико. Надеждите обаче продължиха само 15 минути. В 75-ата минута Бахтиаризаде изравни също след удар с глава и отказа съперника от възможността за класиране.

Докрая не се случи нищо интересно. Все пак дебютантите от Африка могат да бъдат доволни от представянето си, тъй като спечелиха 2 точки и завършиха на 3-о място в групата пред Иран, който имаше големи надежди, но напуска турнира разочарован.

Вижте положенията в мача по минути