Треньорът на Мексико Рикардо Лаволпе знае, че неговият тим не може да си позволи да пропуска толкова положения в следващите мачове. Мексиканците създадоха множество отлични ситуации срещу Португалия, но не успяха да ги реализират и в крайна сметка загубиха с 1:2.

Добре че в другия мач от групата Ангола не успя да победи Иран, защото тогава тимът от Северна Америка щеше да отпадне. Върхът бе пропуснатата дузпа от страна на Омар Браво в 58-ата минута, който прати топката на 34-ия ред на трибуните.

“Най-големият ни проблем са отбелязването на голове. Не успяхме да вкараме дузпа, а в няколко други ситуации пропуснахме отлични възможности. Въпреки това играхме добре, но трябва да се опитаме да отстраним недостатъците в атаката. За един треньор обаче това е най-трудно”, заяви Лаволпе, чийто тим ще срещне победителя в група С, където в последния мач Аржентина и Холандия се изправят в сблъсък за първото място.

На същото мнение бе и капитанът Рафаел Маркес. “Неприятно е, че пропуснахме толкова положения. Нямахме и късмет, но трябва да подобрим представянето си пред гола. За дузпата изобщо не искам да говоря”, заяви футболистът на Барселона.