Шведите са сигурни, че ще стигнат до изпълнение на дузпи в осминафинала срещу Германия. Вестник "Афтонбладет" разкри, че отборът усилено тренира удари от бялата точка на закритите тренировки. Двата отбора се изправят един срещу друг в първия осминафинал в събота в Мюнхен.

Треньорът на Швеция Ларс Лагербак вече дори определил петимата, които ще изпълняват дузпи в мача с Германия, ако се стигне до лотарията на 11-метровите удари. Имената на избраните също не са убягнали на "Афтонбладет".

Дузпаджиите са Ким Калстрьом, Хенрик Ларсон, Фредерик Люнгберг, Златан Ибрахимович и Кристиан Вилхелмсон. Ако някой от петорката се контузи или бъде сменен, на линия са и резервните изпълнители - Никлас Александерсон, Андерс Свенсон или Маркус Албак.

Шведите отпаднаха на европейското първенство в Португалия преди 2 години точно след загуба с дузпи, но от Холандия. Все още не се знае дали нападателят Златан Ибрахимович ще бъде готов за мача. Той получи контузия в срещата с Парагвай и не игра срещу Англия.

"Ако трябва да бия дузпа, ще го направя, не се тревожете. Напрежението на Световното първенство е голямо, но мен не ме е страх", заяви Ибрахимович.