Героят на мача за Бразилия - пробудилият се феномен Роналдо, заяви, че въпреки изравнения рекорд за голмайстор на световни финали, главната цел пред него остава спечелването на купата.

Роналдо избухна във вчерашния мач срещу Япония,където вкара два гола. В края на първото полувреме бразилецът вкара един от редките си голове с глава, за да изравни резултата, а в 81-та минута отбеляза в типичен стил с хирургически точен фалцов удар извън пеналта. Освен това Роналдо бе активен през целия мач, направи няколко силни пробива и заслужено бе определен за играч на мача.

"Головете ти дават самочувствие и головете са това, което ти дава победата. Рекордът, който постигнах е страхотен, но ще продължим да работим здраво, за да постигнем основната си цел", заяви Феномена.

"Много съм щастлив. След два мача без да вкарам, да отбележа срещу Япония е страхотно. Те са отбор, който се защитава и играе добре. Освен това допълнително усложниха нещата, след като вкараха, а след това имах две възможности, които вратарят им спаси добре".

"Много съм доволен от представянето си. Сега трябва да почиваме и да проучим съперниците си. Фокусът ни е изцяло над осминафиналите".

Роналдо пристигна на Световното първенство след труден сезон с Реал Мадрид, където претърпя поредица контузии. Слабата му форма и наднорменото тегло предизвикаха постоянен критицизъм, но сега нападателят е уверен, че е възвърнал формата си.

"Познавам напълно тялото си. Дойдох тука под физическото състояние на съотборниците си. След 45 дена тренировка знам, че съм се подобрил. Следвах тренировъчна програма и сега съм много по-добре".

"Все още има някои неща, които да подобря, но се надявам в следващите мачове да покажа същото представяне като вчера. А това значи да имам късмет да вкарвам голове и Бразилия да продължава напред".