С пестелива игра Украйна се класира за 1/8финалите на Мондиала. Тимът на Олег Блохин надви Тунис с 1:0 и събра 6 точки в група Н, като зае 2-о място в класирането. В следващия кръг тимът чака победителя от група G, който ще стане ясен по-късно днес.

Украинците мислеха предимно за защитата си, тъй като и равенството ги пращаше напред. На африканците пък им трябваше победа на всяка цена, за да продължат. Първото полувреме не бе особено атрактивно, като двата отбора разчитаха предимно на удари отдалеч и така и не създадоха чисто голово положение.

Ключов момент обаче бе случилото се в 45-ата минута, когато за втори жълт картон бе изгонен Джазири от състава на Тунис и неговият тим игра през цялата втора част в намален състав. Това обаче не се отрази особено. Африканците се опитваха да атакуват по-сериозно, докато украинците разчитаха на контраатаки.

И тяхната тактика даде резултат. В 69-ата минута Андрий Шевченко получи добра топка в наказателното поле, измъкна се от вратаря Бумнижел и падна, като не стана особено ясно, дали е бил фаулиран от преследващия го защитник. Реферът Карлос Амария обаче посочи бялата точка.

Естествено Шевченко реализира 2-ия си гол на първенството и общо 31-и с националния екип, с което изведе своя тим напред. Тук стана ясно, че въпреки усилията си съставът на Тунис няма да има сили за обрат и логично резултатът 1:0 се запази. Така Украйна бързо се възстанови от тежката загуба с 0:4 от Испания в първия си мач и чака уверено своя съперник на 1/8финалите.