В испанския лагер вярват, че кариерата на Зинедин Зидан ще приключи още във вторник, когато иберийците срещат Франция в 1/8 финален мач. Както е известно, халфът на “петлите” обяви, че след Мондиала ще приключи окончателно с футбола.


Той имаше договор за още една година с Реал М, но контрактът му бе прекратен по взаимно съгласиe, особено след трагичното представяне на Кралския клуб в последните няколко сезона.

Преди първенството Зидан заяви, че се надява да играе на финал, но аз съм сигурен, че утре той ще изиграе последния мач в кариерата си”, заяви нападателят на Испания Фернандо Торес. Голмайсторът на тима с 3 попадения дотук обаче знае, че двубоят няма да бъде никак лесен.

Французите останаха втори в групата си, но те са опитен отбор и трябва да бъдем много внимателни. Уважаваме ги, защото са световни шампиони, но в никакъв случай не се страхуваме от тях”, добави Торес. Зидан пропусна победата над Того с 2:0 в групата заради наказание, но сега със сигурност ще бъде в титулярния състав.

Зидан бе противник на по-голямата част от испанските национали, след като в продължение на 5 години носеше екипа на Реал М, но сега именно те, а и съотборниците му в клуба, са на път да сложат край на знаменитата му кариера.