Надеждите на Англия, че Португалия ще бъде без някои от основните си играчи за 1/4 финала в събота намаляха, след като стана ясно, че Луиш Фиго ще може да вземе участие в двубоя. Имаше вероятност той да бъде наказан, тъй като удари с глава Марк ван Бомел по време на вчерашния мач срещу Холандия.

От ФИФА обаче обявиха, че няма да се намесват и случаят е приключен. “Той бе наказан веднага от съдията. Докладът на рефера бе анализиран внимателно, но едва ли ще се стигне до нова санкция. Дисциплинарната комисия не може да се намеси, тъй като футболистът е бил санкциониран. Можеше да има реакция от ФИФА, ако съдията бе пропуснал инцидента”, заяви говорителят на централата Маркус Циглер.

Както е известно, руснакът Валентин Иванов показа 12 жълти и 4 червени картона в двубоя, като бе критикуван дори от президента Сеп Блатер.

От ФИФА не обявиха дали той ще получи нов мач от финалите. Това е добра новина за португалците, които изгубиха за мача Деко и Кощиня, които бяха изгонени, а все още не е ясно, дали ще могат да разчитат на Кристиано Роналдо, който е контузен.