Халфът на Италия Франческо Тоти призна, че е мислил да бие дузпата срещу Австралия в стил Паненка (леко копване в средата на вратата). Тоти вкара от бялата точка гола за победата 1:0 срещу Австралия, която прати Италия на четвъртфинал.

"Не знам какво са си мислели италианците, но аз си мислех да копна топката в средата. Но твърде дълго си го мислих и се отказах. Не вярвате ли? Питайте съотборниците ми. Цялата седмица им разправях, че ако трябва да бия дузпа, ще го направя ала Паненка", заяви Тоти.

Тоти обаче би с всичка сила в горния десен ъгъл на Шварцер. "Когато свириха дузпата, Пирло дойде при мен и ми каза да бия силно. Бях спокоен и уверен, че ще вкарам. Какво си помислих? Естествено за четирите месеца, в които се възстановявах от контузията. За мен това е невероятен момент. Това е първият ми гол на световно първенство, в 95-ата минута и той ни прати на четвъртфинал", призна Тоти.

"Колкото до представянето, ни ще кажа, че след изгонването на Матераци показахме, че мислим с главите си. През първото полувреме създадохме 4-5 положения, но вратарят на Австралия беше железен", споделя халфът.

След като се разписа от дузпата, Тоти лапна палеца си в имитация на биберон. "Това бе точният момент да имитирам биберон. Съпругата ми Илари и сина ни Кристиян бяха на трибуните. Аз съм тук, защото съм възстановен и мога да играя. В противен случай щях да бъда на почивка", завърши голмайсторът.