Защитникът на Италия Марко Матераци със сигурност ще пропусне четвърнфинала от Световното първенство. Той бе изгонен при победата над Австралия с 1:0.

Футболистът на Интер твърди, че несправедливо е получил червен картон, и се надява наказанието да е малко. Италианците останаха без централни защитници, защото Неста пък е контузен.

"Много съм тъжен. В този момент сякаш светът се стовари върху мен. Изгониха ме за един фаул, който не бе за червен картон. Аз ударих Дзамброта, а не Брешано. Надявам се, че наказанието ще е малко. Очаквам да е само един мач. Единственият, който може да ми помогне, е съдията, ако признае, че е преувеличил. Аз съм уникален. Поставих световен рекорд - направих един фаул в този мач и ме изгониха.", заяви Матераци.

Съотборникът му Дженаро Гатузо се отърва само с жълт катон, макар също да е известен като грубиян. "Не играем красиво, но сме корав отбор. Трудно е да ни вкарат гол. Срещу Австралия обаче не бе лесно. Не разбрах защо Матераци бе изгонен. Нито направи груб фаул, нито спря голова атака.", заяви Гатузо.