Преди четири години Гуус Хидинк бе начело на Южна Корея и отстрани Италия на осминафинал на световното първенство през 2002 г. Тогава корейците победиха с 2:1 със златен гол в последната минута. Сега ролята бяха разменени. Италия отстрани отбора на Хидинк в последната минута.

Холандският треньор обаче изрази съмнения в дузпата, с която адзурите биха 1:0. "Дузпата беше малко съмнителна. Много сме разочаровани, защото бяхме толкова близо. Единственото нещо, което ни остава, е да обвиним себе си. Защото не бяхме достатъчно съсредоточени в наказателното поле", заяви Хидинк.

За холандеца това бе последния мач начело на Австралия. Той поема Русия след световното. "Въпреки всичко съм горд от момчетата. Не само заради начина, по който играха днес, но и в предишните мачове", завърши Хидинк.

Колегата му Марчело Липи няма съмнения около дузпата. "Когато Гросо нахлу в наказателното поле и бе съборен, нямаше съмнение, че това е дузпа. Тоти я вкара със стил. Отначало се изплаших, че ще пробва да я бие в стил Паненка, но той ме успокои по най-добрия начин", каза Липи.