В лагера на Португалия не са загубили надежда, че халфът Деко ще може да играе срещу Англия в неделя. Футболистът на Барселона бе изгонен срещу Холандия, но иберийците планират да обжалват червения му картон, който според тях е бил абсолбютно несправедлив.

Приемаме, че направихме някои грешки по отношение на дисциплината, но по никакъв начин не може да се съгласим, че изгонването на Деко е било правилно. Точно затова португалската федерация ще обжалва картона и се надяваме той да може да играе на 1/4 финала”, заяви селекционерът Луиш Фелипе Сколари.

Португалците имат претенции към първия жалт картон на Деко, като твърдят, че холандците не са показали феърплей и не са им върнали топката, след като играч на тима е получил медицинска помощ. Вторият картон на Деко бе за бавене на играта. Сколари бе недоволен и от държането на Марко ван Бастен, който наредил на играчите да задържат топката.

В мача срещу Англия португалците със сигурност няма да могат да използват халфа Кощиня, който бе другият изгонен играч на отбора. Луиш Фиго обаче ще бъде на линия, въпреки че удари Марк ван Бомел с глава.