В Холандия са доволни от работата на Марко ван Бастен и искат да го задържат начело на отбора до 2010 година, когато е следващото световно първенство в ЮАР. Там бившият национал ще може да вземе реванш за отпадането на “оранжевите” още на 1/8 финалите в Германия след 0:1 от Португалия.

Сега може би казвам една тайна, но холандската федерация би се радвала, ако продължим договора на Ван Бастен до 2010 година и там атакуваме световната титла. Въпреки отпадането, той е на прав път и доби голям опит на това първенство.”, заяви директорът на федерацията Хенк Кеслер.

Сегашният контракт на Ван Бастен е до 2008 година, когато е първенството на Европа в Австрия и Швейцария.Скоро обаче ще бъдат проведени разговори договорът да бъде удължен.

Другата добра новина за “лалетата”, че Рууд ван Нистелрой не смята да напуска националния отбор. Той е в конфликт с Ван Бастен, който не го пусна в игра срещу португалците и си позволи да критикува публично изявите му.

“Никога не е приятно, когато не можеш да помогнеш на отбора си. Аз обаче се гордея, че съм холандец и никога няма да се откажа от националния отбор.” ,заяви голмайсторът.